Memede Yağ BezesiMemede yağ bezesi, memede oluşan iyi huylu kitlelerdir. Bu bezeler genellikle küçük boyutludur ve müdahale gerektirmez. Meme yağı bezesi, yağ hücrelerinin oluşturduğu yumuşak bir kitledir. Bu bezeleri, göğüslerde yumuşak dokunuşlarla hissedebilirsiniz. Meme ile ilgili hastalıklarda sık görülen ve karşılaşılan bir durumdur. Memede oluşan yağ bezesi genellikle ağrısızdır ve tek bir kitle olarak görülür. Yağ dokusunda oluşurlar. Hastanın fiziksel olarak rahatsızlık hissetmemesi yaygındır, ancak psikolojik olarak kendini kötü hissedebilir. Bu durum, yağ bezesinin kötü huylu bir tümör olup meme kanseri riski taşıyıp taşımadığını sorgulamasına neden olabilir. Ancak, memede yağ bezesi oluşması genellikle korkulacak bir durum değildir. Yine de, her kadının ayda bir kez kendi kendine meme kontrolü yapması ve düzenli olarak doktora gitmesi önerilir. Memede yağ bezesi, 20-40 yaş arasındaki kadınlarda daha sık görülmekle birlikte, her yaş grubunda karşılaşılabilecek bir durumdur. Yağ Bezesi ve İltihapMemede oluşan yağ bezesi iltihaplanabilir. İltihaplanma, kişiye ağrı verebilir. Memede yağ bezesi olup olmadığını ve bezelerin tanısını koymak için ultrasonografi çekilmesi gereklidir. Yağ bezesinin kesin sonucu patoloji tarafından belirlenir. Yağ bezesinden sonuç almak için parçanın tamamının alınması tercih edilir. Memede oluşan yağ bezesi şüphelenilen durumda işaretlenir ve o bölge çıkarılır. Çıkan patoloji sonuçları genellikle iyi huylu tümörlerdir, ancak nadiren bu iyi huylu tümörler kötü huylu tümörlere de dönüşebilir. Memede oluşan yağ bezeleri kilo almaya bağlı olarak, doğuştan ya da sonradan oluşabilir. Memede Yağ Bezesi TeşhisiÖncelikle hastanın fiziki bir muayeneden geçmesi gereklidir. Daha sonra gerektiğinde doku örneği alınır ve hastaya ultrason tetkikleri yapılır. Yağ bezesi oluşan oluşumların kanser riski ve kötü huylu tümör olma olasılığı düşüktür. Bu konuda şüphe olursa biyopsi yapılabilir. Memede oluşan yağ bezesi, genellikle fazla soruna neden olmayan oluşumlardır, ancak bazı rahatsızlıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu yüzden uzman bir doktora görünmekte fayda vardır. Memede Yağ Bezesi ve Bitkisel ÇözümlerBitkisel çözümler, memede yağ bezesi için etkili olabilir. Birçok bitki ilaç görevi görmektedir. Memede oluşan yağ bezesi için aşağıdaki bitkisel çözümler kullanılabilir:
Bitkisel çözümleri denemekte her zaman fayda vardır. Memede oluşan yağ bezelerine bu çözümleri deneyip sonuç alınamıyorsa uzman hekimlerden yardım alınması gerekir. |
Şimdi 20 yaşındayım 2 yıl önce olmuştu bende ameliyatla alındı ve iyi huylu çıktı şimdi tekrar hafif ağrı his ediyorum bunun tekrar olma ihtimali varmı ? Neler önerirsiniz ?
Cevap yazMerhabalar çok geçmiş olsun. Göğüste bulunan tümörler iyi huylu olanlar çoğunlukla yenileyen tümör çeşitleridir. Alındıktan sonra tekrar kendini yenileyebilir. Bu nedenle korkmayın. Ama yine de bir genel cerraha gidip gerekli muayeneyi olup içinizi rahatlatabilirsiniz. İlaçlı tedavi ya da ikinci bir ameliyat ile bu tümörler yok edilebilir.
İyi huylu tümörler göğüsten alındıktan sonra tekrar nüksedebiyor zaman içerisinde bunun içimin bir memogragi çektirip doktorunuza rutin bir şekilde tekrardan muayene olmanız en sağlıklısı olacaktır. Bunun sonucuna göre ilaç yada bitkisel tedavi uygulanabilir. Geçmiş olsun.